If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Леко притрисане при газ на празен ход - 2.4jtd, 136hp
Аз ги ремонтирам сам и си стават чук Пропускам да давам безбожни цифри на бош тарикатите
То и аз сам си смених разпръсквачите, сачменият клапан.... но дотам. Ако трябва нещо да се пипа по дюзата в гаражни условия нищо не става. Трябва си стенд.
Тея работи на ЛС и по телефона, мога да ви оправям дюзите на доста нормални цени
А като сменяш по дюзите разните му части нали се променя количеството на впръскване след тази интервенция? Как се нагласяват тогава дюзите? Фабрично всяка си има код след минаването на стенда?
А като сменяш по дюзите разните му части нали се променя количеството на впръскване след тази интервенция? Как се нагласяват тогава дюзите? Фабрично всяка си има код след минаването на стенда?
Количеството се променя,само ако ЕКУ-то го каже,иначе все си е такова,просто не се впръсква в камерата по правилния начин
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Не съм съгласен с това твърдение. Стенда е точно за да се нагласят количествата.....
Да се нагласят дюзите да впръскват еднакво да,пак съм се изразил неправилно можеби Исках да кажа че времената ги определя ЕКУ-то,но ако дюзата има проблем,количеството се променя,и оттам идва притрисането.
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Да се нагласят дюзите да впръскват еднакво да,пак съм се изразил неправилно можеби Исках да кажа че времената ги определя ЕКУ-то,но ако дюзата има проблем,количеството се променя,и оттам идва притрисането.
Стенда наистина би трябвало да е за това, да се нагласи дюзата да пръска правилно, при определено налягане, и за определено време.А времето наистина трбява да се определя от ЕКУ-то.Нали то управлява кога и по колко нафта да ходи към дюзите.Така че центровка на електониката (еку-то) няма как да се направи, а и тя най-вероятно нямам как да бъгне.Трябва да се търси проблема в механиката... т.е. дюзите.
Стендът трябва да покаже как пръска дюзата и колко гориво за единица време при определено налягане. От там се дава кодът и, който е заложен в компа и той вече определя корекцията на времето за дадената дюза
Тъй вярно На много хора ще им олекне, както и на мен, ако кажа, че след като съм го сменил вече не е така и е станала пушка, но едва ли ... Мисля, че ще е по-удачно даже да не го сменям, преди да направя един клип, за да се чуе и види, за да може, ако има и други с такова поведение на мотора да търсим решение.Ако пък решението все пак се окажа във филтъра, ще знаем как се държи мотор с горивен филтър на 55к.Пак е нещо.
Стендът трябва да покаже как пръска дюзата и колко гориво за единица време при определено налягане. От там се дава кодът и, който е заложен в компа и той вече определя корекцията на времето за дадената дюза
Колега стига с този код, в момента не говорим за такива дюзи.
Цецо,стига с тея кодове,нали се разбрахме че Униджетите нямат такива кодове,при тях ЕКУ-то нензае коя дюза на кой цилиндър е.Просто дюзите се изравняват,оттам нататък ЕКУ-то си знае работата
Цецо,стига с тея кодове,нали се разбрахме че Униджетите нямат такива кодове,при тях ЕКУ-то нензае коя дюза на кой цилиндър е.Просто дюзите се изравняват,оттам нататък ЕКУ-то си знае работата
Ох, сбъркал съм темата. Моля за извинение!!! Но само ако колата е преди 2002г.. Защото след това всички 156 JTD вече имат
Comment